NODES. Jornades de Sobirania Tecnològica

               

En aquests dies que Barcelona acull el Congrés Mundial del Mòbil i que la nostra relació amb la tecnologia es torna a posar damunt la taula dels espais comunicatius, diferents fòrums i jornades plantegen debats entorn al concepte de sobirania tecnològica, NODES vol jugar aquest paper a Vilafranca.

 

La sobirania tecnològica, seguint el model de la sobirania alimentaria o la sobirania energètica, es defineix entorna a un coneixement profund de les tecnologies que ens envolten, no només pel que fa al seu funcionament sinó també pel que fa al seu cicle de vida (producció, distribució, consum ...). És aquest coneixement el que ens apodera com a individus i ens dona un punt de vista crític sobre les eines que utilitzem, ens permet crear comunitats d’usuaris i plantejar-nos alternatives d’autoabastiment.

 

La programació de NODES és la següent.

Dissabte 24/02

10:00 – 12:00: Google sap on vius

Taller de seguretat i privacitat a la xarxa. A través de la nostra activitat a les xarxes socials i de l’ús de serveis com el correu electrònic o la missatgeria, generem una gran quantitat de dades sobre el nostre comportament i hàbits de consum rellevants tant per a les empreses com per als organismes de control. Aprendrem a ser-ne conscients i a tenir-ne un major control.

Taller a càrrec de membres de Calafou.

Aportació: 3€ (sòcies) / 3,5€ (no sòcies)

Inscripcions a https://goo.gl/forms/CjCtcmPwKMu3tLSX2

 

17:00 – 19:00: El codi de la creativitat

La programació tant ens pot portar a pintar un llenç com a escriure un conte. Taller per a curiosos/es.

Aportació: 2€ (sòcies) 2,5€ (no sòcies)

Inscripcions a https://goo.gl/forms/QL1OVH6ls1pkJll23

Dimecres 28/02

19:00 - 21:00: Faircoin, la criptomoneda cooperativa

En ple auge del fenomen de les criptomonedes, moltes de les quals han evolucionat cap a una activitat purament especulativa, la cooperativa Faircoop impulsa la criptodivisa Faircoin, basada en programari lliure i en un esperit cooperatiu i no comptetitiu. En la xerrada/taller coneixerem el projecte a fons i veurem com formar-ne part.

Taller a càrrec de membres de Faircoop.

Dijous 01/03

19:15 – 21:00: Presentació i trobada de Som Connexió

Les infrastructures de comunicació són necessàries per al desenvolupament de les persones. Que la seva gestió depengui únicament d’empreses capitalistes impedeix aplicar-hi criteris d’equitat i solidaritat. Som Connexió és una de les alternatives cooperatives a aquest model. La jornada vol ser un espai de difusió del projecte i de trobada de les persones sòcies.

Dijous 15/03
19:15 – 21:00: Presentació de «Sobirania Tecnològica, volum 2»

Conèixer el funcionament de les tecnologies que ens envolten, investigar, corregir i millorar les aplicacions que utilitzem en el nostre dia a dia, servir-nos d’infrastructures que donin resposta a les nostres necessitats, agrupar-nos en comunitats per compartir coneixement... ser tecnologicament sobirans. Spideralex, amb el suport de Calafou, ha coordinat un segon volum de «Sobirania Tecnològica» que recull l’estat de l’art d’aquesta realitat.

 

Totes les activitats es realitzaran al Casal Popular de Vilafranca, carrer Sant Raimon de Penyafort, 7. Per a aquelles activitats amb inscripció podeu consultar casalpopular.cat.

 

També us animem a participar en altres fòrums semblants que es desenvolupen durant aquests dies com són el Sobtec 2018 i el Mobile Social Congress.
 

Comentaris (0)

Deixa un comentari