Comunicat en contra de la repressió i en defensa del referèndum

Comunicat Casal Popular de Vilafranca

Apreta fort les dents, apreta els punys. Infla’t d’aire els pulmons, obre bé els ulls. Fes treballar el cap, controla el cor. No tanques mai la boca i crida ben fort. Deixa’t anar, dóna’t tot tu!”

Estem vivint temps convulsos, temps de revoltes, temps en els quals el nostre poble té una oportunitat històrica, una oportunitat que ens permetria capgirar de dalt a baix l’status quo en el que restem instal·lats des de fa centenars d’anys.

I és precisament per això, pel fet que ens sabem capaces de determinar el nostre futur més enllà de lleis injustes i tribunals, que el “demofòbic” Estat Espanyol ha perpetrat l’atemptat frontal més brutal dels darrers 40 anys contra el poble català.

Detencions de funcionaris, càrrecs polítics, persones solidàries, escorcolls massius a la Generalitat, intervenció econòmica de la mateixa, ocupació policial de tot el país, confiscar paperetes i cartells, coartar la llibertat de premsa i la llibertat d’expressió en general... Això ha estat una suspensió de l’autonomia de facto, això és una causa general contra tot un poble que es vol expressar lliurement i democràtica, això senyores i senyors, és un Estat de Setge encobert.

Així doncs, davant l’excepcionalitat del moment, des del Casal Popular de Vilafranca exigim la immediata llibertat de totes les persones detingudes, exigim a l’estat espanyol que, senzillament, ens deixi en pau. Que hem decidit decidir i que hem pres l’humil decisió de no retrocedir.

Instal·lats en aquest Estat de Setge, veiem com dirigents del PSC surten a la televisió pública justificant la repressió i la intervenció de les institucions catalanes dient que “és el que toca”. Davant d’això seguirà el govern sociovergent de la vila com si sentís ploure?

La indiferència és el pes mort de la història i hi ha contextos com l’actual en el que cal prendre partit. Ara mateix o estàs amb les llibertats i la democràcia o estàs amb la repressió i la suspensió de drets fonamentals. S’han acabat els temps de l’equidistància

De la mateixa manera volem animar a totes les vilafranquines i a la resta del poble català a sortir al carrer, sense por, a defensar el Referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre. Us volem animar a organitzar-nos, a participar de les diverses assemblees obertes, a sortir a penjar cartells, a parlar amb les veïnes, en definitiva a desobeir la por.

Aquest és el referèndum del poble. Per la senzilla raó que aconseguirem realitzar-lo només si el poble el defensa als carrers amb l’única arma que tenim, la mobilització massiva i sostinguda.

Cal tenir clar que sense desobediència és impossible saltar el mur d’autoritarisme, cal tenir clar que l’embat amb l’estat comportarà més repressió i que davant la repressió precisem de xarxes fortes de solidaritat i suport mutu.

No et limites a contemplar aquestes hores que ara venen,

Baixa al carrer i participa, no podran res davant d’un poble unit, alegre i combatiu”

Els carrers seran sempre nostres!

Entre totes farem de l’1 d’octubre el dia que durarà anys!

 

Casal Popular de Vilafranca, 21 d'octubre del 2017

 

 

Comentaris (0)

Deixa un comentari