Amb més determinació que mai

pancarta

El passat 1 d’octubre vam demostrar que si ens hi posem, juntes, organitzades, colze a colze, l’Estat no pot controlar aquest territori.

Estem vivint i patint fets extremadament greus com a societat, com a col·lectivitat que es reconeix a si mateixa com a subjecte polític, és a dir com a poble, ja no podem quedar-nos a casa esperant consignes.

Estem davant d’un cop d’estat en tota regla que s’està desenvolupant progressivament i sense aturador des de mitjans del mes de setembre pel sol fet de voler decidir el nostre futur democràticament, votant.

És per això que l’Estat espanyol ha posat en marxa tots els seus engranatges de repressió. Des del Gobierno s’ha activat la maquinària en la seva versió més ferotge i autoritària utilitzant la monarquia, el sistema judicial que està absolutament a les antípodes de garantir cap tipus de dret, els mitjans de comunicació d’àmbit estatal que han acabat sent només estris de propaganda del règim, les forces de seguretat de l’Estat que es moren de ganes de “que les dejen actuar” i dels grups d’extrema dreta que actuen impunement pels carrers d’arreu dels Països Catalans.

Van empresonar primer en Jordi Cuixart i en Jordi Sànchez perquè simbolitzen la societat civil organitzada, i ara han empresonat la major part del Govern legítim de la Generalitat mentre el President i la resta de consellers estan en cerca i captura.

L’aplicació del 155 vulnera directament els drets col·lectius de tot un poble. L’Estat no pretén “retornar a la normalitat” Catalunya, l’Estat vol vèncer, castigar-nos, humiliar-nos i escapçar el moviment popular per la consecució de la República Catalana. Hem de ser conscients que la violència estatal i la repressió creixeran perquè així ens podem preparar millor per afrontar-les.

Davant d’aquesta situació hem d’actuar com un sol poble, com un poble que recupera fermament la seva determinació.

Hem d’actuar com un poble capaç d’autoorganitzar-se i no restar a l’espera. Aquest és un procés d’alliberament que va néixer al carrer i que va forçar la classe política a tirar endavant en un camí que ja no té volta enrere.

Cal que tornem la política a les bases. S’ha acabat esperar consignes des d’estructures verticals, ja siguin de partit o de les organitzacions sobiranistes. Ens hem d’organitzar per nosaltres mateixes als pobles i ciutats teixint xarxes de solidaritat i suport.

Convidem a totes les nostres veïnes a participar activament en els Comitès de Defensa de la República, a preparar-nos per una vaga general indefinida i a generar accions de protesta i defensa de les legítimes aspiracions de constituir-nos en una República que ens permeti viure en un país lliure i socialment just.

Només la mobilització massiva i sostinguda en el temps ens permetrà resistir l’embat de l’Estat feixista espanyol.

Per la llibertat dels presos polítics, per la República, per dignitat popular!

Els carrers seran sempre nostres!

Etiquetes: 

Comentaris (0)

Deixa un comentari