La Bresca - Grup de consum

D'on venim?

Som la Bresca, una colla de gent que, amb entrades i sortides i canvis de local, vam començar el maig del 2012 a fer comandes col·lectives de productes ecològics i de proximitat com fruita i verdura, pasta fresca, gra i altres. Actualment fem comandes regulars de fruita i verdures, pa i ous, sempre apostant per un model productiu respectuós amb el medi ambient i amb les persones des de l'òptica del consum conscient i transformador.

D'ençà de l'obertura del Casal Popular el novembre de 2014, ens vam instal·lar allà i ara en som una secció més.

Com funcionem actualment?

Ara per ara fem les següents comandes:
  • de fruita i verdura El Tros d'Ordal, setmanals
  • de pa, a la cooperativa l'Aresta, cada dues setmanes
  • d'ous, de la Carme i el Sendo de Sant Marçal
  • de productes transformats de la Cuina del Comú Cooperativa (hamburgueses vegetals, galetes, croquetes...), irregularment.

A més a més, en època de taronges i mandarines, el Dani i la Paula ens en porten de la Finca Sense Sentit de Vinaròs! Delicioses!

Ens trobem els dimarts a partir de les 18h al Casal Popular per recollir les comandes, cada setmana algú fa "torn" per recollir els diners de tothom, separar-los a l'acabar i guardar-los a la caixa per pagar els productors la setmana següent.

Per organitzar-nos (per ampliar el ventall de productes, organitzar activitats, per les tasques de comunicació,...) funcionem per comissions i fem assemblea un cop al mes. I, a més a més, un cop al trimestre fem una assemblea general.

Els compromisos mínims de qualsevol membre del grup són:

  1. com a mínim, assistir a alguna assemblea general o mensual
  2. fer algun torn de dimarts (amb els membres que som actualment, en toquen uns 4 a l'any)
  3. fer una aportació de 10€ al pot comú. Aquest pot serveix sobretot per quan, puntualment, cal pagar una comanda abans d'haver pogut recollir els diners de tothom.
  4. Ser soci del Casal Popular

Què ens plantegem de cara al futur?

Volem consolidar-nos com a grup, ampliar el ventall de productes a comprar conjuntament i organitzar activitats de tant en tant, com xerrades, tallers o mercats d'intercanvi.

Ampliar (amb prudència!) el nombre de persones o unitats familiars del grup ens pot facilitar la possibilitat de fer comandes més grans i, de pas, tenir accés a nous productes i millors condicions, així com també ens ajuda a col·laborar en la viabilitat dels projectes de producció ecològica i de proximitat amb els que treballem.

Així que... si transformar el nostre entorn a través del consum et crida i vols formar part de la Bresca, només cal que et posis en contacte amb nosaltresgrupdeconsumcpv@gmail.com

 

Comentaris (2)

Deixa un comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar continguts no desitjats (SPAM)
Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que veus a la imatge