Les mines antipersones al Sàhara Occidental

danger! mines!
Dates: 
18/05/2016 to 19/06/2016
Autor/a: 
ACAPS Wilaia Alt Penedès
Descripció: 

L’ACAPS Wilaia Alt Penedès ha produït l’exposició de cartells “Les mines antipersona al Sàhara Occidental”. L’exposició té l’objectiu de sensibilitzar a la població sobre el problema de les mines i el conflicte de Sàhara Occidental. La mostra ha comptat amb la col.laboració de dos dissenyadors membres d’entitats solidàries amb el poble sahrauí. Una primera part informativa ha estat dissenyada per Joan Balart, de l’Associació Sabadell Acull Infants Sahrauís, i una part cartellista pel dissenyador Francesc Verdugo, de Tibsima Mollet – Sàhara, que col.labora amb l’ASAVIM, Associació Sahrauí de Víctimes de les Mines.

Les víctimes de les mines i els artefactes explosius són una realitat quotidiana als territoris dels Sàhara Occidental alliberats pel Front Polisario, especialment en escenaris bèllics o a l’entorn del mur defensiu del Marroc. Es tracta d’un mur defensiu de 2.700 km construït pel Marroc, que està format per unes grandioses construccions ben fortificades, minades i custodiades per uns 165.000 soldats amb un gran arsenal bèllic relativament sofisticat. Els murs s’han creat per defensar-se dels atacs constants dels sahrauís i divideix en dos territoris el Sàhara Occidental, consumant l’ocupació del Marroc per la força del territori sahrauís. El mur ha tingut repercussions nefastes en tots els àmbits de la vida de la població sahrauí, creant així diferents efectes. Els organismes internacionals xifren que hi ha entre 7 i 10 milions de mines a l’entorn del mur.

El dimecres 18 de maig a dos quarts de 8 de la tarda tindrà lloc la presentació de l’exposició, vinculada als actes previs de la Fira Tinta Roja, la fira de l’edició independent i del llibre polític que se celebrarà el proper 4 de juny a Vilafranca.

Biografia: 

L'ACAPS Wilaia Alt Penedès és una associació solidària amb el poble sahrauí que duu a terme projectes de solidaritat, de cooperació i d'activisme polític i social. Dóna suport a l’autodeterminació del poble sahrauí, denuncia l'espoli dels recursos naturals i la vulneració dels drets humans i de la legalitat internacional als territoris del Sàhara Occidental ocupats pel Marroc. És membre de la Federació d’Associacions Catalanes d'Amigues del Poble Sahrauí.

Comentaris (0)

Deixa un comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar continguts no desitjats (SPAM)
Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que veus a la imatge