Bilwi

Dates: 
29/01/2018 to 25/02/2018
Autor/a: 
Associació d’Amics de Puerto Cabezas
Descripció: 

... un recorregut visual del viatge que van realitzar a Bilwi (Nicaragua) els tres brigadistes del projecte educatiu “Omplim les maletes”, un dels molts que es duen a terme des de l’Associació d’Amics de Puerto Cabezas. A través de les fotografies es mostra la vida i la cultura de la regió, l’experiència dels brigadistes i també tot el que hi ha darrere l’Agermanament que existeix entre Bilwi i Vilafranca des de 1990.

L’Associació d’Amics de Puerto Cabezas es va constituir el 1999 i des d'aleshores ha treballat per donar a conèixer  i difondre la realitat social, econòmica i cultural del municipi de Puerto Cabezas i la Regió Autònoma del Carib Nord de Nicaragua, dinamitzar l'agermanament existent entre Vilafranca i Puerto Cabezas, coordinar programes i projectes de cooperació col·laborant amb altres entitats i associacions.

L'Any 2000 es forma a Puerto Cabezas el Grupo de Amigos del Penedès com a representant civil de l'agermanament a Puerto Cabezas i actua com a contra part en els projectes alhora que realitza una tasca de difusió de l'agermanament al municipi i a la ciutat de Bilwi.

Històricament la regió atlàntica ha estat molt aïllada respecte a la resta del país, i això, juntament amb diferents factors històrics i geogràfics, fa que tingui la seva pròpia identitat social, cultural i lingüística formada per una barreja entre les cultures afrocaribenyes, indígenes amb influències de les cultures colonitzadores europees.

 

Comentaris (0)

Deixa un comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar continguts no desitjats (SPAM)
Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que veus a la imatge