Veus del món

“Veus del món” és el nom que rep el cicle de xerrades, amb caràcter mensual, de caire internacional que s'organitza des del Casal Popular de Vilafranca. La finalitat d’aquestes és presentar les diverses lluites i conflictes que s’estan vivint fora del nostre entorn més proper.

El cicle va néixer l'any passat arran de propostes d’amics i amigues activistes que ens van demanar l’espai del Casal Popular per difondre els conflictes en què es troben immersos els seus països. Així, a principis de febrer vam donar el tret de sortida amb la presentació del conflicte mexicà, concretament a Ayotzinapa sobre els 43 estudiants desapareguts de l’escola Normal d’aquest mateix territori. Més endavant, vam tenir l’oportunitat de conèixer de primera mà, la situació en què es troba el poble sahrauí a través de la visualització i el debat del documental fet per en Hamed Lamin com a treball de recerca del Batxillerat. També vam viatjar pel Kurdistan, amb el conflicte amb Síria i la transformació social i el paper de la dona en tot aquest procés, Veneçuela, la lluita del col·lectiu zapatista (Mèxic) i el Nepal.

A partir del proper mes d'octubre continuem amb el cicle i amb ell seguirem aprofundint amb les lluites i les situacions socials d'arreu.

Comentaris (0)

Deixa un comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar continguts no desitjats (SPAM)
Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que veus a la imatge