Triple presentació del cicle Paraules

Data: 
divendres, 17 febrer. 20:00
Espai: 
Sala polivalent
Taller o Cicle: 
Edició especial del cicle Paraules amb una presentació triple! Presentació del còmic "Hegemonia persecutòria" de Roger Peláez, del poemari "La Cremallera" de Martí Sales i del Fanzine "Sal Maldom"
 

Còmic 

Hegemonia persecutòria, de Roger Peláez. Editorial Males Herbes.
L’humor de Roger Peláez és incontinent. La seva obra, incontenible. En la vessant d’historietista (també és cantant, poeta i altres coses més difícils de definir), les seves vinyetes carregades d’absurd, violència política i deliris psicosentimentals es dispersen per desenes de publicacions més o menys subterrànies i més o menys incendiàries, com El Pèsol Negre, TMEO, La Directa, La Kurda, La Revista de Tractors i un bon grapat de fanzines on publica esporàdicament, a més d’haver il·lustrat els dos llibres de Valero Sanmartí.
El present recull compila algunes de les seves historietes més personals, en què la reflexió íntima es confon amb l’acudit grotesc i l’acudit grotesc amb l’escopinada a la cara. Un compendi d’alta filosofia barata disfressada de broma fàcil. Un fart de riure garantit. Un mal de panxa assegurat. 
 

Poemari

La cremallera. Martí Sales. Males Herbes editorial.
La cremallera és un poema narratiu que canta la ciutat i els seus exploradors, l’amor que tot ho pot i l’aventura de perdre’s. És un viatge fulgurant al moll de l’os de l’altra cara de Barcelona i un encanteri esgaripat des de dalt de tot de la Muntanya Pelada. És un portal interdimensional i una operació a cor obert. És una crida a la revolta i la història abreviada del tèxtil. Són dos amants capbussant-se als rius de l’infern. És la crònica local del diluvi universal i un tràveling per la nit artificial: una elegia lisèrgica en octosíl·labs.
Aquesta edició inclou també el llibre Huckleberry Finn, primer llibre de poemes de Martí Sales, publicat originalment l'any 2007, i recentment editat en anglès als estats units.
 

Fanzine

SalMaldom, fanzine bilingüe català-castellà, va néixer de quatre ments inquietes i perverses de Tarragona disposades a compartir iexplicar la seva visió del món, de la música, els discos, les lectures i la cultura subterrània. SALMALDOM és un fanzine gratuït, perquè aixího entenem, i amb una filosofia fes-t’ho-tu-mateix, oberta acol.laboracions, lloances i crítiques.