Tinta Roja. Fira de l'Edició independent i del llibre polític

Data: 
dissabte, 04 juny. 10:30
Espai: 
Altre

Per tercer any, el GER de Ribes, l’Ateneu Vilanoví, l’Espai Contrabandos, i per primer cop el Casal Popular de Vilafranca i la Llibreria Odissea, us convidem a participar a la Tinta Roja, tercera fira de l’edició independent i del llibre polític, enguany a Vilafranca del Penedès, durant tota la jornada del 4 de juny. El llibre polític és aquell que, sigui del gènere que sigui, fomenta el pensament crític. L’edició independent es promoguda i practicada per aquelles editorials, col·lectius i llibreries que no formen part de grups que no tinguin per objectiu principal l’edició de llibres. Al llarg del dia es realitzaran un seguit d'activitats diverses, relacionades amb el món del llibre i adreçades a públics de diferents edats. El tema escollit per enguany és les Fronteres, enteses com a aquelles barreres, físiques o mentals, que prejutgen una separació, una distinció i un abús de l’alteritat. La cirera del pastís de la fira d’enguany serà el taller impartit per la feminista Brigitte Vasallo sobre Islamofòbia i gènere. El que pretenen els llibres de la tercera edició de Tinta Roja es contribuir, modestament, a la construcció d’una societat on la dominació no sigui l’eix a partir del qual configurem les nostres relacions.

Tots els actes i la fira de llibres es faran a la Plaça Milà i Fontanals de Vilafranca, excepte el taller "Islamofòbia i gènere" que es farà a la sala polivalent del Casal Popular.
 

TINTA ROJA. 3a Fira de l'edició independent i del llibre polític

10:30 a 21:00 Fira de llibres.
11:00 Pregó-conferència: Tanquem els CIE.
11:00 a 14:00 Taller Islamofòbia i gènere, eines per descolonitzar la mirada, Impartit per Brigitte Vasallo. (al Casal Popular / Inscripcions a: activitats@casalpopular.cat / Preu: 5€)
11:30 Conta contes infantil: Amarg, dolç i suau. Infants Saharauís, tres tes, tres realitats. A càrrec d’Acaps Wilaia Alt Penedès.
13:00 Vermut Roig i poètic. Inversos 2016: Ventades de foc.
Dinar al Casal Popular de Vilafranca a càrrec de La Mà Negra. Menú: 15€. Reserves: 630 48 72 13
17:30 Conclusions del taller Islamofòbia i Gènere, amb Brigitte Vasallo.
19:00 Presentació del llibre La pell de la fontera de Francesc Serés.

ACTES PREVIS
Del 17 de maig fins el 19 de juny, al Casal Popular de Vilafranca: Exposició Les mines antipersones al Sàhara Occidental, cedida per Acaps Wilaia Alt Penedès.
25 de maig a les 20:00 a la llibreria L’Odissea: Presentació del llibre Quan perdem la por, conte inspirat en la lluita de la PAH, de Lúa Todó i Joan Turu.
A partir del 30 de maig a la Biblioteca Torres i Bages: Exposició de llibres polítics.